tegelmuseum-04.jpg

Geregeld wordt het museum benaderd met de vraag of het mogelijk is om antieke tegels of aardewerk te laten taxeren. Het museum is wel gespecialiseerd in het beschrijven van keramische objecten, maar in het bepalen van de waarde zijn de medewerkers niet gespecialiseerd. Daar ligt ook niet de taak van een museum.

Het is daarom verheugend dat de heer J.M. de Ree, taxateur bij het programma Schatgraven van TV Gelderland, in het Nederlands Tegelmuseum te Otterlo op vastgestelde data aanwezig zal zijn om uw aardewerk en tegels te taxeren. Enkel de entreeprijs voor het museum dient dan betaald, de taxatie zelf is gratis.

U mag die dag twee stukken aardewerk of tegels per persoon inbrengen, die door de heer J.M. de Ree besproken worden.
Taxatiedagen zijn leerzaam en spannend. Er is altijd de kans dat uw aardewerk iets uitzonderlijks blijkt te zijn. Ger de Ree vertelt u graag over de bijzonderheden van tegels en ander keramiek, hij geeft inzicht in stijlperiodes en in de gebruikte techniek van de stukken. Zijn taxaties worden graag bijgewoond door liefhebbers en verzamelaars. Mochten uw ingebrachte stukken toch niet zo bijzonder zijn als u hoopte, dan krijgt u daar een bijzondere en leerzame middag voor terug.

De datum van de iedere taxatie wordt vermeld in onze Agenda

taxatidagenTaxatiedagen

Taxati1
Taxatie20090321 1

 

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Top